Últimes publicacions

La passió pel meu treball

 Apassionat de l'artesania i les petites talles de fusta. Al llarg dels anys, he tingut el privilegi de formar-me professionalment en aquest camp fascinant, adquirint coneixements i experiència que m'han permès convertir la meva passió en una professió gratificant. Amb una formació sòlida en disseny de peces artesanes i una àmplia trajectòria treballant amb diversos materials, em complau compartir amb vosaltres el meu amor per les fustes, tant tropicals com nacionals, i com han enriquit el meu treball artesanal.

Classes de fustes que utilitzo

 Quan es tracta de treballar la fusta, és fonamental seleccionar amb cura les varietats adequades per a cada projecte. Al llarg de la meva carrera, he experimentat amb una àmplia gamma de fustes, explorant-ne les característiques úniques i descobrint les possibilitats que ofereixen. Les fustes exòtiques tropicals, com el banús, el pal vermell i el cocobol, m'han captivat amb la seva bellesa i rica textura. Aquestes fustes tropicals són conegudes per la seva durabilitat i capacitat per resistir el pas del temps, la qual cosa les converteix en opcions ideals per a joies i talles d'alta qualitat.

Fustes tropicals

 Les fustes tropicals són veritablement joies de la natura. El seu gra distintiu, tons càlids i colors rics les converteixen en eleccions populars entre els amants de l'artesania. A més de la seva bellesa estètica, aquestes fustes són reconegudes per la seva duresa i resistència, cosa que les fa ideals per a projectes duradors. A mesura que treballo amb fustes tropicals, em fascina la diversitat que ofereixen: des del to fosc i seductor del banús fins als vibrants patrons de color del pal de rosa. Cada peça que creo amb aquestes fustes es converteix en una obra única i especial, impregnada de l'essència de la mateixa natura.

 Fustes nacionals

 Això no obstant, no cal subestimar el valor de les fustes nacionals. En la meva cerca per diversificar les meves creacions, he descobert la bellesa i la versatilitat de les fustes autòctones. Cada regió té les seves pròpies joies de fusta i m'encanta explorar les varietats que ofereix el meu país. Des del noble roure fins al càlid cedre i l'olivera, les fustes nacionals tenen un encant distintiu que s'integra meravellosament als meus dissenys. A més, treballar amb fustes locals em permet recolzar i promoure l'artesania i la sostenibilitat a la meva comunitat, cosa que considero fonamental en la meva tasca com a artista.

El plaer de treballar la fusta

 Per mi treballar la fusta no és només una forma d'art, sinó també una font infinita de satisfacció personal. Cada cop que em submergeixo en un nou projecte, sento una connexió profunda amb el material. La fusta és càlida, tàctil i emmotllable, i em proporciona una sensació de calma i gratificació mentre la transformo en una creació única. L'experiència de tallar, escatar i donar forma a la fusta és gairebé terapèutica, permetent-me submergir-me en un estat de flux creatiu. A més, l'aroma natural que emana de la fusta mentre treballo m'envolta en un ambient acollidor i reconfortant.

 El procés de treballar la fusta també m?ensenya la importància de la paciència i la precisió. Cada tall i cada detall requereixen atenció meticulosa, i és gratificant veure com cada peça pren forma gradualment. A mesura que avanço en la meva feina, puc apreciar l'esforç i la dedicació que he invertit en cada projecte, cosa que fa que el resultat final sigui encara més satisfactori.

 No obstant això, un dels plaers més grans de treballar la fusta rau en la capacitat de crear peces úniques i personalitzades. Cada client té les seves preferències i gustos, i poder materialitzar les seves idees i somnis en una joia o talla de fusta és un honor per a mi. La fusta es converteix en una forma dexpressió artística que transcendeix les paraules, transmetent emocions i significats profunds a través de la seva bellesa i disseny.

 En resum, la meva passió per la bijuteria i les petites talles de fusta s'ha convertit en una vocació que m'omple d'alegria i de satisfacció. A través de la meva formació professional i experiència al camp, he après a apreciar les diferents classes de fustes, des de les exòtiques tropicals fins a les autòctones del meu país. Cada projecte és un nou desafiament i una oportunitat de crear alguna cosa especial i única. Treballar la fusta és més que una professió, és una experiència profundament gratificant i enriquidora que em permet connectar amb la natura i portar la bellesa de la fusta a la vida.

Posted in: Fusta i treballs

Deixa un comentari