Mètodes de pagament i terminis de lliurament

1 Transferència bancària

2 Stripe

3 Bizum

Stripe és el mètode de pagament (passarel·la de pagament), que permet gestionar pagaments segurs amb targeta de crèdit o dèbit.

Més informació aquí

Què és Stripe?
Stripe és una forma ràpida i segura de pagar a Internet sense revelar els números de la targeta.

Terminis de lliurament

Terminis de lliurament (mitjana segons origen / destinació):
Lliurament, en tot el territori nacional, el 80% de les trameses en 1 dia hàbil * (24H)
Per al 100% de les trameses es garanteix el lliurament en 48 hores *
Per a enviaments que tinguin com a origen i destinació a grans poblacions i dipositats abans de les 16:00 hores en oficines amb torn de tarda o 14.30 hores en oficines amb horari només de matí.
Recordeu que tant per a la Carta Certificada, Postal 48/72 com per a la modalitat de Postal Exprés, poden patir alguns dies de retard per motius de duanes les trameses que tinguin com a destí Ceuta, Melilla i Canàries.
Els terminis mitjans de lliurament, són tots a títol merament informatiu, no implicant això una obligació contractual en cas de no complir aquests terminis.
NOTA: Les despeses de duanes i Impostos locals en enviaments amb destinació cap a les Canàries, Ceuta i Melilla, en cas de produir-se, correran per part del client.

Enviaments a Portugal

El termini de lliurament d'un certificat internacional a Portugal és de 2 a 4 dies hàbils.
Per la seva banda, el termini de lliurament d'un Postal Exprés Internacional a Portugal és de 3-a 5 dies laborables depenent de si l'enviament és dirigit cap a Lisboa, cap a Portugal peninsular o cap a Portugal insular.

Enviament Internacional, Carta certificada internacional

Europa: de 3 a 5 dies hàbils (termini mitjà indicatiu segons origen / destinació)
Un cop efectuat el va enviar es proporcionés un codi de seguiment que podrà ser consultat en Correos.es

Enviaments

Les despeses d'enviament inclouen l'embalatge, la manipulació i l'enviament.
Els enviaments es realitzen per Correus (postal 48/72, Postal Exprés o carta certificada nacional i carta certificada internacional, lliurament sota signatura), fins a un màxim de 2 dies després de confirmar el pagament, excepte per causa aliena a la nostra voluntat com a festes locals , festes nacionals, vagues, etc.

Les despeses d'enviament sempre van a càrrec del comprador.
Si un enviament és rebutjat / refusat o retornat perquè ha caducat o l'adreça d'enviament és incorrecta o inexacta, és responsabilitat del comprador abonar les despeses d'enviament generats. En aquest cas no s'envia la comanda fins que no s'abonen les despeses generades per l'enviament rebutjat i / o retornat. Si hagués de tornar els diners perquè no està conforme amb abonar aquestes despeses generades per l'enviament rebutjat / refusat o retornat, es reintegrés pel mateix mitjà l'import resultant de descomptar aquestes despeses generades per l'enviament rebutjat / refusat o retornat.

Devolucions

Acceptem devolucions, no hi ha problemes.

En cas d'alguna devolució, pel motiu que fos, poseu-vos en contacte amb nosaltres sol·licitant-a Servei al Client- devolucions per poder tramitar-la ràpidament.

Pel que fa als articles personalitzats no és aplicable el dret de desistiment, ja que en la Llei 47/2002 de desembre, en el seu Article 45, titulat "excepcions a el dret de desistiment" en el seu Apartat B figura: els contractes de subministrament de béns confeccionats d'acord amb les especificacions de consumidor o clarament personalitzats, o que, per la seva naturalesa, no puguin ser retornats o puguin deteriorar-se o caducar amb rapidesa, no és aplicable el dret de desistiment.

Important: En peces fabricades a mida o personalitzades i sota comanda, no s'admetran devolucions per ser articles personalitzats.

No farem cap canvi o devolució si no hem rebut prèviament l'article que vulgui tornar o canviar, no hi ha excepcions.
Per a un canvi o devolució l'article deu anar complet en el seu embalatge original i tots els accessoris, si n'hi ha.
Les despeses d'enviament ocasionades per re-enviaments o devolucions sempre van a càrrec del comprador.

Les despeses d'enviament generats per una substitució per defecte corren pel nostre compte